На Донеччині банда вимагала з підприємця $11 тисяч

Злочинне угрупування, що складалося з 8 осіб – мешканців Краматорська та Києва, «на замовлення» протягом останніх кількох місяців вимагали з підприємця 11 тисяч доларів. Затримано їх було слідчими ГУНП в Донецькій області спільно зі Службою безпеки України одразу після третього етапу передачі необхідної суми. Речові докази вилучено. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Донецької області

Одразу після надходження інформації правоохоронці двох силових відомств розпочали документування факту вимагання «данини» з підприємця. Було встановлено, що 8 осіб працювали на замовлення, метою якого було усунення конкурента з ринку збуту.

Усі члени угрупування – раніше засуджені за тяжкі та особливо тяжкі злочини (в тому числі й за аналогічні), до того ж мають зв’язки у кримінальному середовищі. Зловмисники вживали неабияких конспіративних заходів, як візуальних, так і технічних, а тому правоохоронці в умовах повної таємності збирали необхідну доказову базу.

Крім того, в ході документування виявилося, що окрім вимагання, на совісті банди - угон транспортного засобу, що належить потерпілому. Наразі канал збуту встановлено, речовий доказ вилучено та буде повернуто власнику.

Викрито їх було після заключної частини «угоди». Всі як один співпрацювати з правоохоронними органами відмовляються.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Усіх членів угрупування затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення