На Харківщині листоноша рік привласнювала гроші пенсіонера

У Нововодолазькому районі поліцейські затримали листоношу, яка майже рік привласнювала гроші пенсіонера. Про це повідомляє Поліція Харківської області

Своїми діями зловмисниця завдала 82-річному чоловіку матеріальний збиток на суму майже 10 тисяч гривень.

Про вказаний факт до Нововодолазького відділення поліції повідомив син потерпілого. Працівники поліції встановили, що зловмисницею є 46-річна мешканка райцентру, яка працює на посаді листоноші протягом 8 років. Жінка виховує п’ятеро дітей, двоє з яких - малолітні.

Як з’ясувалося під час досудового розслідування, у жовтні минулого року жінка отримала у відділенні поштового зв’язку пенсію у розмірі 3 390 гривень, яку була повинна передати пенсіонеру. У неї виник намір на привласнення частини грошових коштів. Зловмисниця надала відомість, в якій житель райцентру поставив свій підпис про отримання пенсійного забезпечення у розмірі 3390 гривень. Зловживаючи довірою дідуся, жінка видала йому на руки лише 2 390 гривень, а решту пенсії залишила собі. Таким чином листоноша обманювала пенсіонера протягом 10 місяців. Привласнені злочинним шляхом гроші вона встигла витратити на власні потреби.

Слідчими Нововодолазького відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 та ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

На даний час зловмисниці повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Спричинений матеріальний збиток вона вже відшкодувала потерпілому.

Слідчі дії тривають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення