На Херсонщині лікар, через якого загинула дитина, отримав 2 роки в'язниці

У Херсонській області суд призначив завідувачу відділення лікарні покарання у вигляді позбавлення волі на два роки через смерть трирічного пацієнта під час операції. Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури України.

"Каховський міськрайонний суд ухвалив обвинувальний вирок відносно завідувача відділення Каховської центральної районної лікарні, який під час виконання обов’язків допустив низку порушень, що призвели до смерті трирічної дитини. Лікарю призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки та заборони займатися лікарською діяльністю строком на 3 роки", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, у лютому 2016 року до Каховської центральної райлікарні госпіталізовано трирічного хлопчика з діагнозом "гострий апендицит", проте під час операційного втручання дитина померла через неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків, що виразилось у введенні перевищеної дози ліків.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 140 КК України (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником – ред.).

Як зазначається, у ході судового розгляду лікар-анестезіолог категорично не визнавав своєї вини та намагався уникнути кримінальної відповідальності.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення