На Херсонщині лікарі швидкої прогледіли смерть двох дітей від чадного газу (відео)

 Intermarium

На Херсонщині двоє хлопчиків померли від отруєння чадним газом. Трагедія сталася в дачному кооперативі поблизу Нової Каховки.

Батько розповідає, що вночі довелося викликати швидку для його 44-річної дружини. Жінці стало зле, вона знепритомніла. Лікарів викликав старший 13-річний син Антон. Поки вони оглядали маму, стало погано молодшому Юркові. Однак на дитину медики просто не звернули уваги. Хлопчик сам прийшов до тями і всі лягли спати. “Він потім встав, перевдягнувся, я йому два речі. Маму винесли, поклали в машину, швидка поїхала”, – розповів батько Дмитро Тихон.

Що сталася біда, виявила сестра його дружини, яка вранці зайшла провідати дітей. Хлопчики в ліжках були вже мертвими, а їхня 9-річна сестричка Віка ледь жива. Дівчинку з температурою тіла 34 градуси доправили до районної лікарні, потім – до обласної. “Зігріли, привели до тями, адекватно розмовляє. На даний момент стан оцінюється як середньої тяжкості”, – пояснив завідувач відділенням реанімації Херсонської обласної дитячої лікарні Олександр Букін.

У поліції кажуть, що експертиза підтвердила припущення про отруєння всієї родини чадним газом. “У верхній частині груби була заслонка закрита”, – пояснив заступник начальника слідчого відділення Новокаховського відділу поліції ГУНП у Херсонській області Олександр Петренко. Чому лікарі швидкої не звернули уваги на стан дітей, а забрали до лікарні тільки непритомну маму, на станції екстреної допомоги коментувати відмовилися. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за статтею про неналежне виконання службових обов’язків медичними працівниками.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення