На Київ обрушився найбільший за десятиліття спалах смертельно небезпечної хвороби

 Апостроф

У Києві за першу половину 2019 року на кір захворіли понад 5 тисяч осіб, що є наймасштабнішим спалахом захворювання в місті за всі роки незалежності України.

Про це заявила директор Департаменту охорони здоров'я Києва Валентина Гінзбург, передає прес-служба КМДА.

З усіх хворих майже 3 тисячі складають дорослі. Цей показник в три рази перевищує цифри за перше півріччя 2018 року. Близько половини хворих на кір в цьому році потребували госпіталізації. Померли вже двоє дорослих, оскільки у них не було щеплень і вони пізно звернулися до лікарів.

Гінзбург підкреслила, що така ситуація з кором є результатом втрати колективного імунітету.

"Просто кілька цифр, які вражають. У 2015 році в Києві на кір хворіли п'ять чоловік. У 2016 - троє. У 2017 - 87. В 2018 - 3045. А за півроку 2019 - понад 5000!", - сказала вона.

Згідно з висновками фахівців, в попередні роки велика кількість дітей до 5-ти і від 7 до 14 років не отримали планові щеплення. Восени ці діти підуть до дитсадків і шкіл, тому очікується новий спалах.

"Зараз, на жаль, доречно передбачити і зростання захворюваності на інші небезпечні для дорослих і дітей хвороби, наприклад - на дифтерію", - додала Гонзбург.

Вона зазначила, що в Києві створено всі умови, щоб у зручний час без черг безкоштовно зробити щеплення.

Нагадаємо, що найбільше нових випадків кору зареєстровано в Києві, Вінницькій, Чернівецькій, Київській та Хмельницькій областях.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення