На Київщині озброєна банда намагалася відібрати у людей будинок

До Київського обласного управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернувся чоловік, який розповів, що невідомі йому особи не дозволяють потрапити до будинку, який йому законно належить та розташований у Бориспільському районі Київщини. Крім того, заявник зазначив, що місцева поліція не поспішає реагувати на його скарги з цього приводу. Про це повідомляє спільнота Київ Оперативний

"Інформацію працівниками внутрішньої безпеки було повідомлено керівництву ГУНП Київської області. Як наслідок - слідчими Бориспільського відділу поліції за фактом самоправства було розпочато кримінальне провадження за ст.356 Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що заявник кілька років тому придбав земельну ділянку та будинок у селі Гнідин. За домовленістю чоловік дозволив певний час пожити там попередньому власникові. Однак, коли обумовлений термін закінчився, старий господар відмовився покидати будинок. Крім того, на території садиби з’явилася група невідомих людей, які всіляко перешкоджали законному власникові потрапити до будинку.

Більше того, у тому ж населеному пункті аналогічна ситуація сталася ще з одним власником нерухомого майна. Як і в попередньому випадку та ж група незнайомців стала на заваді чоловікові зайти до свого помешкання.

Отримавши санкцію суду, спільними діями оперативників УДВБ НПУ та співробітників поліції ГУНП у Київській області було проведено обшуки на території будинків, господарських будівель та на подвір’ях домоволодінь потерпілих власників. В результаті заходів правоохоронці затримали 6 учасників злочинної групи та вилучили у них кілька одиниць зброї та боєприпаси до неї. Встановлено, що молодики, 18-27 років, прибули до Київщини з Сум, де вони відомі у кримінальному колі осіб",-йдеться у повідомленні

За інформацією Наіполіції, на теперішній час вилучену зброю відправлено на проведення експертизи. Вирішується питання щодо остаточної кваліфікації дій учасників групи, з метою притягнення їх до відповідальності. Тривають слідчі дії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення