На Київщині псевдоактивісти вимагали $200 тисяч за припинення блокування будівництва (відео)

Троє зловмисників вимагали та отримали кошти в сумі 200 тисяч доларів від забудовника за припинення блокування та перешкоджання будівництву житлового комплексу в Київській області. Затримали зловмисників під час одержання коштів. Про це повідомляє Головне слідче управління Національної поліції України

Головним слідчим управлінням Нацполіції спільно з оперативниками Департаменту захисту економіки за процесуального керівництва Генеральної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно групи осіб, які вимагали кошти від забудовників.

Слідчими встановлено, що троє зловмисників, прикриваючись громадською діяльністю, вимагали та отримали кошти в сумі 200 тисяч доларів від забудовника. Гроші зловмисники вимагали за припинення блокування та перешкоджання будівництва одного із житлових комплексів в Києво-Святошинському районі Київській області.

В ході проведення санкціонованих обшуків поліція виявила та вилучила докази їх злочинної діяльності.

Вказаним особам інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення