На Київщині судитимуть двох підлітків, які зґвалтували дитину-інваліда

 СЕГОДНЯ

Прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт у резонансному злочині, яке сталося в смт Іванків Київської області в квітні 2017 року.

Нагадаємо, неповнолітні підлітки жорстоко познущалися над 10-річним хлопчиком з особливими потребами.

У прокуратурі Київської області повідомляють, що хлопці достовірно знали, що дитина – інвалід, але з особливим цинізмом заради розваги вирішили познущатися над ним.

"Зловмисники принижували потерпілого, наносили тілесні ушкодження, катували його і задовольняли свою статеву пристрасть неприродним шляхом", – повідомляють в прокуратурі.

Дії 15-річного обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 296 "Хуліганство" (санкція – до 4 років в'язниці) і за ч. 3 ст. 153 "Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом" (санкція від 10 до 15 років в'язниці). Дії 16-річного обвинуваченого кваліфіковано за тими ж статтями, а також за ч. 2 ст. 127 "Катування" (від 5 до 10 років в'язниці).

"Крім того, щодо 13-річного хлопчика, який брав участь в знущаннях, але за чинним законодавством не підпадає під кримінальну відповідальність, направлено клопотання до суду про застосування примусових заходів виховного характеру. Прокуратура Київської області наполягатиме в суді на самому суворе покарання", – кажуть правоохоронці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення