На Миколаївщині та Харківщині зафіксовано спалах африканської чуми

 Главком

В домогосподарстві громадянина, який проживає в с.Протопопівка Дергачівського району Харківської області, було виявлено захворювання та загибель свині

У Харківській та Миколаївській областях зафіксували випадки захворювання та загибелі свиней на африканську чуму, повідомили у прес-службі Держпродспоживслужби.

Відповідно до повідомлення, 29 серпня в домогосподарстві громадянина, який проживає в с.Протопопівка Дергачівського району Харківської області, було виявлено захворювання та загибель свині. Всього в домогосподарстві утримується 63 гол. свиней.При дослідженні відібраних проб біоматеріалу результати експертизи засвідчили діагноз — африканську чуму свиней.

Крім того, 30 серпня зареєстровано загибель трьох голів свиней в СГПП «Техмет-Юг» (смт Воскресенськ, Вітовський район, Миколаївська область). За результатами лабораторних досліджень встановлено діагноз — африканська чумасвиней. За попередньою інформацією в СГПП «Техмет-Юг» утримується 6345 голів свиней.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС на місцях визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду. В осередках захворювань вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення