На Прикарпатті дезертира засуджено до реального терміну позбавлення волі

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області у відкритому судовому засіданні визнав винним військовослужбовця військової служби за контрактом у вчиненні дезертирства. Про це повідомляє Варта 1

Коломийський суд Івано-Франківської області у відкритому судовому засіданні визнав винним військовослужбовця військової служби за контрактом у вчиненні дезертирства (кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 408 КК України) .

У січні 2017 року солдат Р., не з’явився у розташування військової частини, а понад дев’ять місяців проводив час на власний розсуд. Прокуратурою доведено, що солдат діяв умисно, з метою назавжди ухилитись від військової служби в умовах особливого періоду (бойові дії на Сході країни).

При призначенні покарання суд врахував тяжкість злочину, тривалий час перебування обвинуваченого за межами місця несення військової служби, а також наявність у нього судимості в минулому.

У ході судового засідання боєць вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю і розкаявся. Суд врахував усі обставини і засудив військовослужбовця-дезертира до покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення