На Прикарпатті п'ятнадцятирічні дівчата мають вже по 2-5 сексуальних партнерів

 Depo

На Прикарпатті виділено 350 тис. гривень на вакцинацію дівчат 12-14 років від вірусу папіломи, що призводить до раку шийки матки

В Івано-Франківську відбулась науково-практична конференція "Мультидисциплінарний підхід в профілактиці, діагностиці та лікуванні передпухлинних та пухлинних захворювань жіночої статевої сфери"

В області склалася непроста ситуація щодо захворюваності на рак шийки матки і становить 27%, коли державний показник складає 19%. Тому для покращення цієї ситуації в обласну програму "Здорове населення Прикарпаття" було внесено зміни. Зараз з бюджетних коштів виділено 350 тис. гривень на вакцинацію дівчат 12-14 років від цієї недуги.

Спеціалісти повідомляють, що в 15 років 50% дівчат вже мають сексуальний досвід, з них 28-32% мають 2-5 партнерів, тож треба якось запобігти вірусу папіломи людини, який викликає рак. Вірус папіломи людини переноситься статевим шляхом. Враховуючи це, фахівці рекомендують з 9-10 до 14 років вакцинувати дівчаток.

Щоб уберегтися від цього захворювання, жінкам не потрібно прикладати багато зусиль, стверджують спеціалісти, достатньо тільки з метою профілактики регулярно проходити медичний огляд та вести здоровий спосіб життя.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення