На Прикарпатті загадково померла породілля

 ТСН

На Прикарпатті під час кесаревого розтину померла породілля.

За попереднім висновком патологоанатомів, смерть жінки викликав наркоз, однак лікарі свою помилку категорично заперечують.

37-річна Ольга була вагітна вже третьою дитиною. Щоразу їй робили кесарів розтин. Жінка звернулася в пологовий будинок Лисецької райлікарні, хоча сама живе в Києві. Слідчим рідні пояснили, що Ользі сподобалося там народжувати.

"Лисецькі медики жінку оглянули. Народжувати їй ще було рано, проте у неї болів живіт. Тому вони вирішили доставити жінку в обласний перинатальний центр. Але відвезти в Івано-Франківськ пацієнтку не встигли - їй ставало гірше", - йдеться в сюжеті.

Медики почали операцію через загрозу розриву матки по рубцю, транспортування була протипоказана. Після введення анестезії пацієнтка померла за лічені хвилини. Реанімація не допомогла, але дитину лікарі встигли врятувати.

"На підставі лікарського свідоцтва можна сказати, що попередньою причиною смерті жінки є гостра серцева недостатність, набряк легенів, головного мозку, інші ускладнення анестезії, індивідуальна несприятлива реакція на комплекс ліків під час кесаревого розтину", - пояснив заступник керівника слідчого відділення Тисменицького відділу поліції Костянтин Козуб.

Медики ж запевняють, що анестезіолог - один з найдосвідченіших працівників їхньої лікарні. Всі проби були зроблені - вони були негативні, тому діяли згідно з усіма приписами. Однак поліція вже відкрила кримінальне провадження і тепер чекає остаточних висновків експертів. Згідно з ними кваліфікують смерть пацієнтки або як нещасний випадок, або як лікарську недбалість. За словами слідчих, мати і чоловік покійної чекають результатів експертизи і поки претензій до лікарні не мають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення