На Рівненщині зі стріляниною затримали водія, який влаштував перегони з поліцією

У Рівному водій проігнорував відмову поліцейських зупинитися і почав тікати. Під час погоні за порушником травмувалися троє патрульних. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП у Рівненській області.

"Близько 22 години на вулиці Льонокомбінатівська екіпаж роти поліції особливого призначення помітив автомобіль Mercedes-Benz ML 430, який їхав без світла зовнішніх фар. Водій проігнорував вимогу поліцейських зупинитися та почав утікати", – йдеться в повідомленні.

Екіпажі патрульної поліції розпочали переслідувати позашляховик, який виїхав на трасу "Київ – Чоп" і рухався у напрямку Києва. Неподалік села Горбаків Гощанського району поліцейські службовим автомобілем заблокували рух утікачеві, але той здійснив маневр розвороту та поїхав у сторону Рівного зустрічною смугою, наражаючи на небезпеку учасників дорожнього руху.

Щоб зупинити порушника, поліцейські на міжнародній трасі поблизу Рівного знову створили штучний затор. Водій Mercedes об’їхав стоячий транспорт та зіткнувся зі службовим автомобілем Mitsubushi Outlander під керуванням 22-річного молодшого лейтенанта поліції, який їхав на підмогу колегам з увімкненими маячками синього та червоного кольорів.

Водій позашляховика, не зупиняючись, продовжив втікати. Близько 23:00 на вулиці Басівкутська під час переслідування екіпаж патрульних почав здійснювати обгін авто правопорушника. У цей час водій Mercedes скерував свій транспортний засіб на службовий Mitsubushi Outlander, намагаючись скинути його з дороги. Внаслідок зіткнення обидва авто наїхали на придорожнє огородження.

Після зупинки троє поліцейських вийшли з автомобіля і намагалися наблизитися до Mercedes. Водій почав рух заднім ходом на поліцейських. Відтак поліцейські здійснили кілька пострілів по його колесах. Внаслідок застосування зброї ніхто не постраждав.

"З’ясувалося, що за кермом позашляховика перебував 42-річний житель селища Понінка Хмельницької області. В салоні Mercedes-Benz також перебувала 38-річна дружина водія та малолітня донька. Чому чинив опір, наражаючи на небезпеку себе, свою сім’ю, пішоходів, водіїв та працівників поліції, пояснити не зміг", – зазначили в поліції.

Під час переслідування та затримання травмувалися троє поліцейських. Їх оглядають медики. Також було пошкоджено два службових автомобілі.

"Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 342 (опір працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу", – уточнили у ГУНП.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення