На Тернопільщині озброєна банда викрадала та катувала людей

Оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції Тернопільщини за процесуальними керівництвом прокуратури області задокументували злочинну діяльність групи, що діяла в обласному центрі. Встановлено, що зловмисники вимагали від своїх жертв грошові кошти та наносили їм тяжкі тілесні ушкодження. Про це повідомляє Нацполіція

Як розповів керівник управління ДВБ Нацполіції Василь Джиджора, оперативну інформацію про кримінальну діяльність трьох осіб, що спеціалізуються на вчиненні злочинів, пов’язаних з вимаганням грошових коштів та чужого майна, поліцейські отримали у березні цього року. Окрім того, було встановлено, що зловмисники погрожували та застосовували до своїх жертв насильство, використовуючи вогнепальну та холодну зброю.

Упродовж трьох місяців поліцейські документували злочинну діяльність вимагачів. Зловмисники відрізнялися жорстокістю, наносили тяжкі тілесні ушкодження своїм жертвам.

Так, правоохоронці з’ясували, що один із зловмисників має «багате» кримінальне минуле. Чоловік був судимий за злочини, пов’язані з незаконним обігом зброї, незаконне заволодіння транспортом, хуліганство. Одного разу він розлютився через програш грошей та вибив одному з відвідувачів око.

Разом з наймолодшим спільником – 27-річним тернополянином – ножем скалічив одну з жертв. Чоловіка запросили на розмову, а тоді, погрожуючи вбивством, порізали йому руки. Третій учасник групи вирішив заволодіти чужою іномаркою, а коли отримав відмову господаря, поранив його ножем.

Поліцейські довели причетність зловмисників до вчинення трьох злочинів. Наразі одному зі зловмисників оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Іншого підозрюють у вимаганні, поєднаному з насиллям, згідно з ч. 3 ст. 189 КК України. Третьому спільнику інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 125 КК України - умисне легке тілесне ушкодження.

Проте є всі підстави вважати, що у процесі досудового розслідування буде викрито й вчинення зловмисниками інших протиправних діянь.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення