На Вінниччині через потужну зливу загинула багатодітна мати

 СЕГОДНЯ

Багатодітна мати загинула через потужний дощ. Сильною течією її знесло в прірву. Негода вирує у Вінницькій області вже четвертий день. Подекуди рівень води сягає півтора метра.

Ось у цьому яру подружжя пасли корів. Несподівано почалася потужна злива. Тонни води обрушилися з двох пагорбів вниз. Сильна течія знесла Валентину просто в прірву.

Трагедія сталася на очах її чоловіка. Каже, дружина рятувала худобу від потоку, який мчав з гори, але вода підхопила її саму і знесла в обрив. Все сталося миттєво.

"Там врятуватися можливості не було. Тут три метри рівно, далі йде обрив з мій зріст. Обрив туди нижче, за цими кущами, по деревах. Вона лежала посередині струмка на дереві", – розповідає чоловік загиблої Валентини Віталій Віт.

Сам допомогти дружині не міг, а щоб викликати рятувальників, біг кілька кілометрів до села. Тому що не було мобільного зв'язку, адже блискавка влучила в вежу. Тільки через чотири години вдалося дістати тіло.

"Вона була мужньою, сильною, вона була дуже гарна господиня, вона була дуже красива мати", – говорить сусідка Тетяна Слободянюк.

Чоловік каже, Валентина взагалі не повинна була випасати в той день худобу. Не її була черга.

Без матері залишилися четверо дітей. Молодшому три рочки. 13-річна Віка найстарша. На похорон гроші збирали всім селом.

Багатодітна сім'я, як і більшість селян, годується з того, що тримає корів і обробляє город. І злива затопила грядки.

Стихія вирувала всюди по Вінниччині. Двір Світлани Титоренко моментально перетворився на озеро. Плаває одяг, посуд і колеса. Худобу допомогли врятувати сусіди.

"Корова була в однієї сусідки, кури, курчата до мами своєї віддали, поросята були у другої сусідки", – говорить мешканка Клембівки Світлана Титоренко.

Мотопомп рятувальники не включають. Качають з погребів і колодязів, залучили колег з сусідніх районів.

"Приблизно дев'ять тисяч метрів кубічних ми відкачали, бо ми підраховували по мотопомпах, погодинно", – зізнається начальник Ямпільського районного сектора державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Олександр Соловей.

З сільського бюджету почали виплачувати компенсації.

"Від п'яти тисяч і нижче. Ну, п'ять тисяч – це найбільш постраждалі", – пояснює сільська голова Клембівки Валентина Зарічна-Бобошко.

У районі обіцяли допомогти багатодітній родині Віт, яка через стихію залишилася без матері.

Негода на Вінниччині вирує четверту добу і прогнози синоптиків невтішні: зливи триватимуть до кінця тижня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення