На Житомирщині сільський голова погорів на хабарі в майже 1 млн грн

У вівторок, 26 березня, посадовця затримали оперативники управління захисту економіки в Житомирській області, детективи слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Житомирської області. Голова одержав останню частину неправомірної вигоди.

Під час проведення заходів з протидії корупції в органах місцевого самоврядування оперативники управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції викрили сільського голову у хабарництві.

У зв’язку з набуттям чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» сільські ради отримали більше повноважень. Згідно з законом нерозподілені земельні ділянки, невитребувані частки (паї) після формування їх у земельні ділянки можуть передаватися в оренду для використання за цільовим призначенням на строк до дня державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку за рішенням сільської ради. Раніше таким правом були наділені райдержадміністрації

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення