На журналіста "Схем" напали заступники селищного голови на Київщині (відео)

Серед нападників на журналіста і оператора програми "Схеми" у Чабанівській селищній раді були заступники селищного голови та голова громадської організації, близької до керівника селища.

Про це повідомляє Радіо Свобода, проектом якого є програма "Схеми: корупція в деталях".

Відзначається, що 6 березня журналіст Катерина Каплюк та оператор Борис Троценко проводили зйомку у приміщенні Чабанівської селищної ради, коли на них напали чоловіки. Зловмисники завдали травм оператору і зламали відеокамеру.

"Серед тих, хто перешкоджав зйомці, були двоє заступників Чабанівського селищного голови Олександра Киризлієва. Журналісти впізнали двох чиновників. Це Володимир Чуприна – заступник селищного голови з питань роботи житлово-комунального господарства та Юрій Бондар – заступник селищного голови з питань роботи виконавчих органів", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що зйомці перешкоджали представники ГО "Розвиток Київщини", почесним головою якої є Киризлієв. Серед нападників зокрема був голова цієї ГО Валерій Присяжний.

На місце інциденту журналісти викликали поліцію та швидку, щоб зафіксувати побої.

"Після обстеження у лікарні медики діагностували у Бориса Троценка струс мозку", - йдеться в повідомленні.

За словами головного редактора "Схем" Наталки Седлецької, знімальна група виконувала редакційне завдання – знімала інформацію для матеріалу про виділення в приватні руки державних земель, якими розпоряджається Національна академія аграрних наук України.

Нагадаємо:

6 березня у селі Чабани журналіста та оператора "Схем" виштовхали з селищної ради, завдавши їм тілесних ушкоджень та розбивши відеокамеру.

Поліція за цим фактом відкрила кримінальне провадження за ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Варто відзначити, що журналістам "Схем" перешкоджають виконувати їхню професійну діяльність не вперше.

Раніше журналіст "Схем" Михайло Ткач звернувся до поліції через те, що упродовж півроку за ним і знімальною групою стежили охоронці олігарха Ріната Ахметова.

У листопаді 2017 року на знімальну групу "Схем" напали охоронці Віктора Медведчука біля ВІП-терміналу аеропорту "Київ".

У вересні 2017 року на журналістів "Схем" скоїли напад співробітники Державного управління охорони біля одного з ресторанів у Кончі-Заспі під Києвом, де в той час перебували президент Петро Порошенко, прем’єр Володимир Гройсман, віце-спікер парламенту Ірина Геращенко та ціла низка політиків на святкуванні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення