Народ втомився від Путіна: в Росії зробили гучну заяву

 Апостроф

Жителі Росії починають втомлюватися від влади лідера РФ Володимира Путіна.

Про це розповіла політолог Лілія Шевцова, повідомляє "Ехо Москви".

Відзначається, що більшість наближених до Путіна досить молоді, - їм по 65-69 років, і вони в змозі ще роками працювати, однак, повинні гарантувати, що після їх відходу не буде сюрпризів. Таким гарантом може виступати сам Путін, але немає гарантій, що він зможе втриматися на посаді президента протягом найближчих 8-10 років.

"Ніякої гарантії немає. Тим більше, що народ починає стрімко втомлюватися від всенародно обраного. Нічого хвилюватися, кажуть спостерігачі, замість Путіна прийде новий Путін. Словом, нічого не зміниться. Та невже?!", - написала Шевцова.

За її словами, керівництво Кремля по приходу до влади не забезпечило відтворення влади і багатства старих кланів, і має всі підстави турбуватися про майбутнє, - у системи, яку вони спорудили, не може бути інституту спадкоємця, який би гарантував їм перехід "владовласності".

Так, Путін створив власну правлячу "вертикаль", одягнувши нашийник на еліту і використовуючи точкове залякування.

"Сьогодні ситуація змінилася. Зубожіння бюджетних засіків і нудота, яку у населення починають викликати мешканці Кремля, змусять наступника робити те, що робили до нього всі радянські вожді", - розповіла політолог.

Шевцова вважає, що Путін буде шукати легітимацію влади за допомогою скидання провини на попередників і його близьких соратників.

"Так робили радянські вожді, зрізуючи кадрові ешелони, залишені їхніми попередниками. Так надходили Хрущов, Брежнєв, Андропов, Горбачов. Логіка влади-що поробиш. Ця логіка змушує сумніватися в міцності системи репресивної олігархії, яка сьогодні зробила російська держава своєю вотчиною. Адже ось іронія: відтворення самодержавства на чолі з новим лідером ще можливо-але через руйнування нинішнього режиму з усіма його опорами", - резюмувала вона.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення