Нові факти про вбивство Шеремета вразили соцмережі (відео)

 Обозреватель

Спеціальне розслідування "Громадського" щодо вбивства в Києві журналіста Павла Шеремета викликало великий ажіотаж у соцмережах.

Як відомо, в стрічці проаналізовані події ночі перед злочином. Журналістське розслідування почалося із вивчення моменту закладки вибухівки в автомобіль. Команда знайшла як мінімум шістьох свідків, які перебували на місці вбивства. Також журналісти встановили, що неподалік від місця злочину перебував екс-співробітник СБУ Ігор Устименко.

Інтернет-користувачі, зокрема, колеги загиблого журналіста, зазначають, що цей відеосюжет породив масу питань до слідства, і обурюються бездіяльністю правоохоронців. Також наголошується, що загадковий екс-сбушник Устименко, звільнений ще при Януковичі, може вказати на "російський слід" злочину.

"Навіщо (колишній?) працівник СБУ в ніч перед вбивством журналіста Павла Шеремета протягом декількох годин чергував під його будинком? Чому правоохоронці спростовують, що було стеження за Павлом Шереметом і журналістами "Української правди", незважаючи на інші численні наявні факти? Як сталося, що журналістам-розслідувачам з їхнім значно більш обмеженим ресурсом вдалося відшукати і опитати тих свідків, яких офіційні органи навіть не встановили? І чому керівники всіх без винятку правоохоронних органів, залучених у розслідування вбивства, відмовилися давати коментарі групі журналістів-розслідувачів (Аваков, Грицак, Луценко)?" - задається питанням журналістка Наталя Седлецька.

"Один із найважливіших моментів, який не потрапив у фільм-розслідування Слідства, - це те, що СБУ взяла сервер із записами відеокамер в одному з магазинів неподалік від місця вбивства Павла Шеремета. І повернула його порожнім. Тобто співробітники СБУ просто стерли всі записи, які були на сервері. Це такий важливий штрих, який наголошує, що Службі Безпеці точно є що приховувати. Тобто питання зараз у тому, якою мірою СБУ знала про підготовлюване вбивство або брала участь у його підготовці", - зазначає Катерина Сергацькова.

"Подивився фільм-розслідування про вбивство Павла Шеремета. Послухав першу реакцію офіційних осіб, витриману абсолютно в російському стилі. Подумав, що так розслідувати таке вбивство - це фактично співучасть у вбивстві, в цьому і в майбутніх, на території України. Позамежна байдужість і цинізм із розрахунком "суспільство все проковтне". Покликані рятувати нас і країну рятують тільки честь свого мундира і дохідні крісла. Решта їх не цікавить взагалі. Ні "розслідування" влади, ні їхня реакція на журналістське розслідування не мають нічого спільного з перемогою Майдану і європейським вибором України", - пише Айдер Муждабаєв.

"Колеги зробили куди більше МВС, яке чомусь вирішило не допитувати одного з видних фігурантів справи-колишнього співробітника СБУ, який стирчав біля будинку Шеремета, зокрема і в момент закладки бомби. І який є як мінімум важливим свідком, а можливо - і співучасником. Ще страшніша реакція СБУшників - я не я, хата не моя, він у нас звільнений заднім числом, звертайтеся у МВС. Чистий дзен. Градус упоротості зашкалює", - констатує Сергій Костеж.

"Багато на чолі силових структур повинні розуміти, що цей фільм дав "тектонічний зсув" у їхніх кар'єрах. Може, вони поки його не відчувають і не усвідомлюють, але цей зсув є. І він дуже важливий для суспільства. Адже колись і Юрій Кравченко не повірив би, що справа Георгія Гонгадзе може виявитися фатальною", - зазначив Бачо Корчілава.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення