Новий удар для Путіна: оприлюднено провальний прогноз цін на нафту

 Обозреватель

Банківські аналітики Уолл-стріт погіршили прогнози цін на нафту, сумніваючись в збереженні тенденції до скорочення запасів палива в світі. Згідно їхній оцінці, вона може подешевшати не менше ніж на $16 від своєї нинішньої вартості.

Такі результати щомісячного дослідження The Wall Street Journal, передає "Інтерфакс-Україна" . П'ятнадцять представників інвестиційних банків, які брали участь в опитуванні, очікують, що марка Brent буде в середньому коштувати $53 за барель в поточному році, WTI - $51 за барель

Відзначимо, що станом на п'ятницю, 10 липня нафта марки Brent торгувалася по $71,68 за барель. Марка WTI - $66,34 за барель.

Крім того, експерти погіршили очікування на 2019 рік. Тепер вони прогнозують середню ціну Brent на рівні $55 за барель проти очікуваних у червні $57 за барель. Для WTI оцінка була знижена з $55 за барель до $53

"У найближчій перспективі ми з обережністю дивимося на ціни, особливо в вересні і жовтні, коли попит на нафту і нафтопродукти стає "ведмежим" в зв'язку з сезонним фактором", - повідомляється в звіті головного нафтового аналітика Societe Generale Майкла Уіттнера.

Варто зазначити, що традиційно зростання попиту припадає на літні місяці через сезон активного водіння, в той час як восени він скорочується, що чинить тиск на ціни.

Як повідомлялося, нафта є головною статтею російського експорту. Крім того, від рівня цін на нафту і нафтопродукти істотно залежать ціни на природний газ. У Росії вже визнали той факт, що санкції США і ЄС боляче вдарили по видобутку нафти і газу в країні.

Через анонс нових обмежувальних заходів США офіційний курс російської валюти продовжує падати. По відношенню до євро він втратив три рубля, по відношенню до долара - два рубля 69 копійок

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення