Одеська сепаратистка, яку по обміну забрали у Росію, стане правозахисником

Звільнена за обміном одеситка Олена Гліщинська у Росії займеться правозахисною діяльністю і буде визволяти з українських тюрем політв'язнів. Про це йдеться сюжеті телеканалу «Росія».

«Я думаю, що необхідно і з закордоном, з Європою, можливо, з Росією, створювати якісь правозахисні механізми, які могли б доносити інформацію про те, що відбувається в Україні. І якщо я комусь, навіть одній людині, допоможу, це буде добре і потрібно», - заявила Гліщинська.

Як відомо, одеських організаторів і учасників так званої «Народної ради Бессарабії» Олену Гліщинську і Віталія Діденка обміняли на засуджених російським судом українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенко.

Олена Гліщинська раніше займала посаду директора телекомпанії «Нова хвиля», Діденко – головного редактора сайту «Інфоцентр».

За даними сайту «Посіпаки», на якому зібрана інформація про помічників народних депутатів, Гліщинська двічі (один раз на громадських засадах, а другий раз на платній основі) була помічником нардепа Віталія Барвіненка (у VII скликанні парламенту - народний депутат від Партії регіонів, у VIII - депутатська група «Відродження»).

Раніше одеське видання «Думская» повідомляло, що серед затриманих сепаратистів крім Гліщинської і Діденка був також журналіст Артем Буян. Згодом він був засуджений до чотирьох років обмеження волі, через рік вийшов на волю за «законом Севченко» і відразу ж покинув Україну.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення