Пенсіонерка принесла до поліції сумку боєприпасів у Сумах (відео)

Літня жінка виявила небезпечну поклажу під час прибирання в квартирі свого померлого племінника, та разом з братом принесла «знахідку» до поліції. Загалом правоохоронці нарахували більше 350 одиниць боєприпасів, в тому числі два снаряди, вистріл до гранатомета та кілька мішечків пороху. Про це повідомляє проес-служба Нацполіції

До Сумського відділу поліції завітали двоє сумчан – 69-ти річна жінка та її брат. Вони принесли цілу сумку боєприпасів. Як з’ясувалося, жінка прийшла навести лад у квартирі свого племінника, який помер наприкінці серпня, і, прибираючи в оселі, натрапила на небезпечну знахідку.

За розповіддю сумчанки стало відомо, що її 48-річний племінник проходив військову службу в зоні проведення АТО, і ймовірніше за все, боєприпаси привіз додому саме звідти.

Під час огляду вмісту сумки працівники поліції вилучили з неї 248 автоматних набоїв калібру 5,45 мм, 84 патрони калібру 7,62 мм та 14 патронів калібру 14,5 мм, два снаряди, запал до гранати та гранату до під ствольного гранатомету ВОГ-25.

«Жінка зробила все абсолютно правильно, - говорить начальник Сумського відділу поліції Павло Карабута. – Не викинула знахідку десь в кущі чи на смітник, звідки вони могли б потрапити в руки дітей чи сторонніх осіб, а добровільно передала боєприпаси в поліцію. Нагадую, що згідно ч.3 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України, особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняється від кримінальної відповідальності».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення