Під Києвом почалися масові трав'яні пожежі

 СЕГОДНЯ

У ДСНС Київської області повідомляють про масові випадки загоряння трав'яного настилу. Так, 3 березня о 12:57 до оперативно-диспетчерської служби Вишгородського району надійшло повідомлення про палаючу траву в селі Нові Петрівці.

"Прибувши на місце події, було встановлено, що горить трав'яний настил на площі 2 га. Пожежа була локалізована о 14:25 та ліквідована о 15:08. До гасіння пожежі залучалося одна одиниця техніки та 5 бійців особового складу", – розповіли рятувальники.

За даними ДСНС Київської області, всього протягом 2 і 3 березня підрозділи Вишгородського району 19 раз ліквідовували загоряння трав'яного настилу. За останню добу на території всієї області гасили 51 трав'яний пожежа, а з початку року на подібні виклики виїжджали 224 рази.

"Протягом 3 березня здійснювали виїзд на гасіння пожеж в природних екосистемах поблизу траси " Київ-Ковель" (0,2 га) та поблизу смт Бородянка, де в результаті пожежі знищено трав'яний настил на площі 4 га. На території Обухівського району було два загоряння трав'яного настилу на загальній площі 200 кв. м .: по вул. Підгірна і вул. Київська. В результаті пожежі вогнем також був пошкоджений човен "Стриж" – перераховують у ДСНС.

Крім того, 2 березня до оперативно-диспетчерської служби Макарівського району подібні повідомлення надходили тричі: горів трав'яний настил за межами села Гавронщина – 3 га, горів очерет поблизу смт Макарів – 1 га, і трав'яний настил в смт Макарів по вулиці Колгоспній – 400 кв .м.

Відзначимо, що вогонь з палаючої трави нерідко перекидається на житлові будинки та ліс.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення