Підтягують танки: Тимчук розповів, де окопуються і посилюються бойовики

 СЕГОДНЯ

Бойовики на Донбасі "зариваються в землю" і посилюються танками – противник посилено проводить інженерні роботи на Маріупольському напрямку і зміцнює свої позиції. Про це написав у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук.

За його словами, бойовики проводять активні землерийні роботи відразу в декількох місцях у другій лінії – фіксується робота інженерної техніки на північ від Безіменного (на вітряки), на південний схід від Веселого і в районі Віденського. Над траншеями і укріпленнями працюють екскаватори, бульдозери, крани.

"Судячи з усього, командування окупантів організовує в другому ешелоні на цьому напрямку новий батальйонний район оборони", – зазначив Тимчук

Також нардеп зазначив відпрацювання супротивників посилення своїх передових позицій з глибини, в зв'язку з чим була помічена колона військової техніки.

"Між Куликовим і Хрещатицьким спостерігалася колона ББМ (4 БМП-2, 3 – БМП-1, 1 БРМ-1К і 1 БТР-80), а також кілька вантажних автомобілів, що висувається в бік передової в якості тренування. Трохи пізніше частина бронетехніки повернулася та попрямувала до Качкарського".

Крім того, бойовики не тільки окопуються, а й посилюються важкою технікою.

"Командування 2-го АК приховано підсилює свої передові підрозділи окремими одиницями важкої бронетехніки. Так, на північ від Новосвітлівки були помічені 3 танка типу Т-72 на путівці. Протягом декількох останніх діб в районі Горлівки зафіксовано відразу кілька ЗРК "Стріла-10" (9К35) окупантів – зокрема, в районі Михайлівка – П'ятихатки, а також залізнична станція Сухий Яр. Очевидно, перекидання проводиться для боротьби з БПЛА", – додав він.

Раніше Дмитро Тимчук розповідав, що бойовики і Кремль реально вірять в наступ ЗСУ на Донбасі, і пояснив, що їх так налякало. За його словами, ці побоювання зросли після отримання Україною летального зброї і заміною АТО на Операцію об'єднаних сил.

Також нещодавно стало відомо, що Росія перекриває кордон для бойовиків. Росіяни почали зміцнювати пропускні пункти на українсько-російському кордоні, щоб не допустити масового виїзду з окупованих нею територій Донбасу бойовиків і російських найманців, щоб уникнути відтоку мобілізаційного ресурсу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення