''Подзвони мені, буде цікаво'': що відомо про маніяка-педофіла з Харківщини

 Обозреватель

Літній чоловік, якого затримали батьки в селі Безлюдівка Харківської області за те, що він приставав до їхніх дітей, родом зі Львівської області.

Як розповіли у рідному селі підозрюваного, в 90-і роки він тримав магазин. "Потім цей магазин закрився, а він кудись поїхав, начебто у Червоноград, і багато років його тут не бачили", — говорить односелець.

Зараз у селі Соколівка Львівської області живуть рідні підозрюваного Олександра Г. "Брат його помер уже, залишився племінник Славік і племінниці. А про те, що з ним трапилося, ми й не чули навіть", — продовжує його земляк

У місцевій школі нам розповіли, що племінник підозрюваного працює у Львові, одна племінниця їздить на заробітки в Польщу, а друга живе в Соколівці. "Дивно, що він опинився у Харкові. До цього жив у Львівській області. Бізнес із магазином не пішов, то він поїхав звідси. У нього і дружина була. А з донькою він до рідних приїжджав на Різдво і Великдень. Нічого поганого про нього сказати не можу, але близько теж не знав. Де працював, важко сказати, може, і з силовими органами співпрацював", — каже один із вчителів у школі

Як розповіла мама одного з хлопчиків, до якого чіплявся педофіл, Анастасія Кетебаева-Бортник, чутки про "маніяка" ходили ще з нового року.

"Різне говорили ще на початку року. Потім ми про нього дізналися від наших дітей у травні. Мій син, племінник і їхня однокласниця якось прийшли й розповідають, мовляв, дзвонили маніякові. Ми спочатку серйозно це не сприйняли. Виявилося, що ця людина розкидала свої "візитки", там було написано: "Саня, подзвони мені й буде цікаво". І номер телефону. Вони начебто цей папірець знайшли десь на будівництві. От і подзвонили з одного номера, щоб пожартувати. Потім він сам став дзвонити, натякати. Ми вже насторожилися. Діти спочатку не всі розповідали, тому що побоювалися. Я увімкнула телефон на гучний зв'язок і попросила сина набрати його", — зазначила мати.

За її словами, чоловік почав говорити, мовляв, чи той не проти зустрітися. "Син каже, ні, не проти, але у батьків спершу запитаю. Чоловік відповідає: навіщо у батьків питати, не потрібно, щоб вони знали", — розповідає Анастасія Кетебаева-Бортник

Вона підкреслила, що бабуся одного школяра написала заяву в поліцію, але ніяких заходів правоохоронці не здійснили. Тоді батьки вирішили затримати маніяка на місці самі. Одна з мам імітувала голос дівчинки-підлітка в телефонній розмові з цим чоловіком. Олександр Г. почав пропонувати їй різні непристойності й домовлятися про зустріч. На неї уже прийшли дорослі й скрутили чоловіка. Потім викликали поліцію. У затриманого виявили пляшку слабоалкогольного напою та фалоімітатор.

Олександру Г. уже пред'явлено підозру по ч.2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх). Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. Також його відправлять на проходження психіатричної експертизи.

Як повідомлялося раніше, 7 жовтня у Києві чоловік чіплявся до шестирічної дитини. НП сталася на вулиці Маршала Малиновського. У поліцію надійшов дзвінок від батька хлопчика. Він розповів правоохоронцям, що невідомий чоловік розбещував його малолітню дитину

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення