Поліцейські у Харкові били та душили студентів

Прокуратура Харківської області направила до Київського районного суду Харкова обвинувальний акт за фактом перевищення службових повноважень двома поліцейськими, які застосували силу щодо двох неповнолітніх студентів, аби ті зазналися у порушенні правопорядку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Встановлено, що у травні минулого року дільничні офіцери поліції (майор та лейтенант) силою змусили двох неповнолітніх студентів Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" зізнатися у порушенні правопорядку

Тоді двоє хлопців (1999 р. н.) були на концерті, що відбувався на стадіоні університету. Щоб краще бачити сцену, студенти залізли на бетонні плити поруч з майданчиком. Правоохоронці підійшли до підлітків та наказали їм злізти на землю. Після того, як хлопці відмовилися злізти, правоохоронці із застосуванням сили доправили їх до дільничного пункту.

Поліцейські викручували їм руки, били їх та душили і в службовому кабінеті все ж таки "вибили" із студентів визнання у вчиненні хуліганських дій. Згідно з висновками експертизи, студенти дістали тілесні ушкодження (один із потерпілих отримав струс головного мозку, садна на обличчі та тілі, другий - синці та садна).

Наразі один із правоохоронців (старший лейтенант поліції 1995 р. н.) звільнився з займаної посади. Другий (майор поліції 1983 р. н.) відсторонений від займаної посади.

Санкція статей (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення