Поліцейським, які застрелили дитину, загрожує довічне позбавлення волі

Поліцейським, які спричинили смертельне поранення хлопчику у Київській області, оголошено остаточну підозру. Санкція статті передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі. Про це повідомила прес-секретар прокуратури Київської області Мар’яна Гайовська.

"Остаточна підозра за ч.2, 4 ст.296 (Хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням зброї) та п.2, 12 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство малолітньої дитини – ред.)", - повідомила прес-секретар.

Наразі прокуратура клопотатиме в суді обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як повідомлялося, на Київщині дитина отримала поранення голови внаслідок випадкового пострілу. Згодом стало відомо, що стріляти в дитину могли поліцейські.

З'ясувалося, що поліцейський "пристрілював" рушницю, коли випадково один постріл влучив на подвір’я, де у той час гуляв малолітнй хлопчик.

За попередніми висновками медиків, хлопчик отримав тяжке поранення голови, відкриту черепно-мозкову травму. Він потрапив у реанімаційне відділення. Згодом стало відомо, що дитину перевезли на лікування до столиці. Де 3 червня 5-річний хлопчик помер.

Двох підозрюваних у цьому поліцейских затримали в порядку статті 208 КПК України, їм оголосили про підозру. Їм інкримінують хуліганські дії та умисне вбивство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення