Положення Путіна погіршується: з'явився тривожний прогноз по загостренню агресії РФ проти України

 Апостроф

Причиною загострення ситуації в зоні АТО стала реакція Росії на голосування парламентом України за законопроект щодо реінтеграції Донбасу.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

"Перед кожним важливим рішенням Росія йде на ескалацію, особливо перед виходом на новий формат домовленостей. Законом про окупованих територіях України істотно підвищила ставки, а Росії вкрай невигідно вішати цей регіон повністю на себе. Тому будь-якими методами РФ буде тиснути", - говорить експерт.

У свою чергу, заступник директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Михайло Самусь причиною загострення в зоні АТО назвав невтішні для Росії результати переговорів спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

"У Росії і путінського режиму зараз ситуація погіршується. Переговори Суркова і Волкера, які відбуваються, явно йдуть в одні ворота, то є Волкер просто ставить умови, як краще здатися. Відповідно, зараз можна чекати всього чого завгодно, що ми і бачимо на Донбасі: посилення обстрілу. Інший момент – можуть бути провокації в Криму і навіть Придністров'ї", - сказав Самусь.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення