Поранений супутник Жиліна перебував у розшуку за вбивство

 Канал 112

Поранений товариш голови харківського "Оплоту" Євгена Жиліна перебував у розшуку за вбивство харківського журналіста, головного редактора газети "Новий стиль" Василя Климентьєва. Про це в коментарі кореспонденту телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат, позаштатний радник глави МВС Антон Геращенко.

"Друга людина на ім'я Андрій Козир також перебуває в розшуку. Його підозрювали в організації викрадення і вбивства харківського журналіста Климентьєва в кінці 2000-х років. Він перебував у розшуку вже років 6-7. Відомо було, що він проживає на території РФ і, я думаю, так само, як і Жилін, співпрацював з російськими спецслужбами в обмін на те, щоб його не видавали Україні. Можливо, коли-небудь ми доб'ємося його видачі Україні для справедливого суду", - заявив Геращенко.

Нагадаємо, в серпні 2010 у Харкові зник журналіст, головний редактор місцевого видання "Новий стиль" Василь Климентьєв. Чоловік нібито сів у чорний БМВ до невідомого і більше його не бачили. Наступного дня його цивільна дружина звернулася із заявою в міліцію.

Справу було порушено за статтею "умисне вбивство", яку силовики розкрили в 2012 році, винуватцем вважають співробітника Харківського УБОЗу Андрія Козиря, а мотивом – розслідування виданням фактів корупції в правоохоронних органах.

Козир спершу розшукувався як свідок у справі, оскільки був останнім, хто бачив Климентьєва живим. Заступник редактора газети Петро Матвієнко запевняв, що за два дні до зникнення він возив Климентьєва на Печенізьке водосховище, де той фотографував дачу головного податківця області Станіслава Денисюка. Пізніше Козир став головним підозрюваним і з тих пір перебуває в розшуку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення