Порошенко анонсував зустріч з Путіним

 Вести.UA

Президент Петро Порошенко анонсував на найближчий час зустріч глав держав Нормандського формату (Україна, Німеччина, Франція, РФ), на якій можуть обговорюватися питання деокупації Донбасу та звільнення заручників.

"Продовження санкцій (щодо РФ) безпосередньо пов'язане з процесом деокупації: виведення російських військ з нашої території, припинення поставок озброєнь, боєприпасів, техніки, забезпечення безперешкодного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всю територію, включаючи неконтрольований ділянка українсько-російського кордону, звільнення заручників, початок політичного процесу. Впевнений в тому, що всі ці питання можуть обговорюватися найближчим часом на зустрічі в Нормандському форматі на найвищому рівні", - цитує президента Інтерфакс-Україна.

"У нас є пропозиції до порядку денного: це і обговорення безпекових критеріїв, і обговорення поліцейської місії ОБСЄ на окупованій території, це і звільнення заручників, це і формування дорожньої карти з приділенням особливої уваги послідовності питань, питань гарантій виконання взятих на себе зобов'язань щодо мінського процесу", - додав глава української держави.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення