Поскаржився на корупцію в прокуратурі: на Прикарпатті засудили вчителя

 Обозреватель

Косівський районний суд визнав винним вчителя Брустурівської школи в розголошенні відомостей справи про вимагання хабара прокурорами, призначивши 1700 грн штрафу.

Зазначено, що 14 червня 2016 року чоловік написав заяву в Управління СБУ Івано-Франківської області та обласну прокуратуру про те, що посадові особи Коломийської місцевої прокуратури через адвоката вимагають у нього $4000. хабара "за вчинення дій в інтересах його сина".

Того ж дня прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення посадовими особами прокуратури за посередництва адвоката кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15 (замах на злочин) та ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Учитель зобов'язався не розголошувати без дозволу слідчого, прокурора, суду відомості, які безпосередньо стосуються суті кримінального провадження та процесуальних дій.

Однак через кілька днів він зустрів адвоката і розповів йому про відкриття кримінального провадження.

Також у вироку не вказано, як людина потрапила на лаву підсудних. Однак у суді він повністю визнав свою провину та попросив звільнити від покарання на підставі закону "Про амністію в 2016 році".

Оскільки вчитель є пенсіонером та інвалідом II групи, суд задовольнив його прохання на підставі п. "Г" ст. 1 Закону України "Про амністію в 2016 році".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення