Приниження і тортури: в психлікарні Дніпра незаконно утримували іноземців (відео)

 Апостроф

У Дніпровській психіатричній лікарні з суворим наглядом незаконно утримували іноземних пацієнтів, чиї умови перебування мали ознаки приниження гідності та тортур.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

"В ДУ "Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ України" утримували 6 іноземців, і лише в одному випадку повідомили про це консула відповідної країни, як того вимагає законодавство. Також у лікарні досі перебувають 4 пацієнти, щодо яких суд прийняв рішення про переведення ще у червні, липні та серпні", - повідомляє МОЗ.

У міністерстві кажуть, що роблять необхідні кроки, щоби оперативно виправити цю ситуацію.

"Умови, в яких перебувають пацієнти, принижують гідність і суперечать міжнародним нормативно-правовим актам про права людини. До вбиральні пацієнти ходять строго за графіком, у двері туалетів вмонтоване вікно, а на ніч у палатах залишають увімкненим яскраве світло", - розповідають у відомстві.

Там повідомили, що зараз у Дніпровській психіатричній лікарні триває реорганізація, що розпочалася 17 вересня. У відповідності із оновленими вимогами закону про психіатричну допомогу пацієнтів з цієї лікарні переведуть до психлікарень, що розташовані ближче до місця їхнього проживання.

"Станом на ранок 20 вересня заяви про переведення написали 267 пацієнтів з 655. Переведення розпочнеться найближчим часом", - зазначає МОЗ.

Нагадаємо, що МОЗ планує ліквідувати психлікарні суворого режиму

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення