Прокуратура визнала невинуватими трьох із шести поліцейських з Кривого Озера

Прокуратура Миколаївської області звернулася до Центрального районного суду Миколаєва з клопотаннями про обрання для трьох поліцейських, які причетні до смерті жителя смт Криве Озеро, запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

"Наразі встановлено, що троє співробітників поліції, які прибули на місце інциденту, безпосередньо причетні до смерті потерпілого і до перевищення службових повноважень. Стосовно інших, то наразі не встановлено достатніх даних, щоб ми обґрунтовано підозрювали їх у вчиненні кримінального правопорушення", - повідомляють на сайті прокуратури Миколаївської області.

Нагадаємо, в ніч на середу в селищі Криве Озеро помер 32-річний місцевий житель Олександр Цукерман, до якого викликали поліцію. Як розповіли в поліції, вночі дружина потерпілого зателефонувала до відділення і повідомила, що її чоловік бушує. За адресою виїхав наряд. Пізніше з'ясувалося, що на Цукермана також заявляв таксист, кажучи, що той пограбував його і розбив машину.

Поліцейські почали гукати Цукермана, щоб вийшов з дому, але він відмовлявся. Через годину він вийшов з лопатою і накинувся на поліцейських. Після чого вони застосували силу, використовуючи в тому числі і спецзасоби.

За даними судмедекспертизи, причиною смерті Цукермана стали кулі, випущені поліцейськими з травматичної зброї.

Кримінальне провадження порушено за статтею "Перевищення влади або службового становища".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення