Пропонувала секс: спливли скандальні подробиці про арештованого в США агента Росії

 Обозреватель

Громадянка Росії Марія Бутіна, яка була затримана в столиці США Вашингтоні за підозрою в роботі агентом на Москву, мала регулярні контакти з російською розвідкою.

Про це інформує National Public Radio з посиланням на представлені в суді документи Федерального бюро розслідувань.

Бутіна намагалася розвивати зв'язки у США і проникати в організації, які мають вплив на американську політику з метою просувати інтереси РФ. Повідомляється, що в обмін на посаду в одній з організацій, що зацікавила росіянку, вона, незважаючи на відносини з "американським громадянином 1", пропонувала секс іншій людині.

У США Бутіна також постійно перебувала в контакті з Федеральною службою безпеки Російської Федерації і зустрічалася з російським дипломатом, який, як заявили в суді, був офіцером розвідки.

Раніше з судових документів стало відомо, що Бутіній допомагали двоє громадян США. Один із них - "американський громадянин 1". З ним Бутіна контактувала в Москві у 2013 році.

Він представляв її впливовим американцям, зокрема з організацій, які виступають на підтримку поширення зброї. Передбачається, що мова йде про Пола Ерісксона - американського юриста-республіканця і члена Національної стрілецької асоціації США (NRA).

Reuters повідомив, що суд ухвалив рішення заарештувати Бутіну на час судового розгляду через загрозу її втечі. При цьому сама росіянка свою провину заперечує.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення