Реформа поліції "по-новому": на Київщині поліцейські відлуплювали працівника благодійної організації (відео)

Всеукраїнська благодійна організація "Конвіктус Україна" виступила с заявою про неправомірне застосування сили щодо співробітника компанії з боку поліції міста Васильків. Про це йдеться на офіційному сайті організації

"Ми, співробітники організації «Конвіктус Україна», глибоко вражені жорстокістю поліції і просимо міжнародні організації, ЗМІ та громадськість не залишатися байдужими! 20.03.2017 о 13.30 керівник соціальних проектів «Конвіктус Україна» Ігор Козак був затриманий та побитий у місцевому райвідділку міста Васильків. Вражає те, що нашого співробітника били в присутності керівника поліції м. Васильків, який жодним чином не реагував на побиття!

Наразі наш колега знаходиться у лікарні.

Відзначимо, наш співробітник не мав при собі жодних заборонених предметів чи речовин! Крім того, добровільно поїхав до відділу, коли на цьому почали наполягати співробітники поліції! Ми вимагаємо відставки керівника місцевої поліції, справедливого розслідування інциденту та покарання винних",- йдеться у повідомленні.

На сторінці потерпілого у Facebook повідомляється: "Зі слів Ігора "йшов по центру Василькова, 20 березня. Зупинили мене люди в штатному і сказали вивернути кармани. Я спитав, на якій підставі, на що почув насмішки. Дістав телефон і почав знімати, начувшись багато історій про підкидання (наркотиків, - Ред.) і таке інше. Знову почув в свою сторону "селфіст"... Потім вони викликали наряд, завели мене у відділок. ... Як тільки зачинилися двері, одразу полетіло в голову купа кулаків. Забрали телефон і стерли відео... Відпустили. .. Стало погано і пішов в лікарню. Знепритомнів... Струс мозку..."

Як зазначено на сайті ВБО , Iгор Козак написав заяву до прокуратури. Дану заяву мають внести протягом 24-х годин до Єдиного реєстру досудових розслідувань, тобто до вечора 22 березня.

Також вiд ВБО «Конвіктус Украина» написанi вiдповiднi звернення до Арсена Авакова, Юрія Луценка та Валерії Лутковської.

Нагадаємо, що «Конвіктус Україна» реалізує програми направлені на протидію ВІЛ/СНІДу та туберкульозу в Київській області з 2009 року. Має тісну взаємодію з органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення