Російські війська масово висадяться біля польського кордону

 СЕГОДНЯ

Особовий склад, техніка та озброєння підрозділу повітряно-десантних військ Росії і Білорусі проведуть десантування на трьох полігонах у західній Білорусі в безпосередній близькості від кордону Польщі під Брестом. Таке десантування заплановано в спільних навчаннях, які стануть останніми 2018 року. Про це повідомляє департамент інформації Міноборони Росії.

Навчання відбудуться на трьох полігонах під Брестом з 3 по 5 жовтня і таке спільне десантування буде проведено вперше.

Згідно з інформацією, один із загонів Іл-76МД так званого Керченського авіаційного полку ВКС Росії вже здійснив переліт на аеродром Барановичі в Білорусі. 3 жовтня на літаки ВКС Росії і ВПС І ППО Білорусі завантажили чотири бронетранспортери БТР-Д російських ВДВ, а також гаубицю Д-30 і зенітну установку ЗУ-23-2 Сил спеціальних операцій Білорусі.

"Вперше в сучасній історії десантування особового складу і військової техніки буде проводитися одночасно екіпажами військово-транспортної авіації з шести літаків Іл-76МД Збройних сил Росії і Білорусі на обмеженому, раніше незнайомому майданчику приземлення", – наголошується в повідомленні.

Загальне керівництво діями льотчиків двох країн під час десантування буде покладено на російську сторону, наголошується у повідомленні.

Згідно з відкритими даними, один з військових полігонів, а саме "Брестський", знаходиться неподалік від населеного пункту Страдечь, всього за десяток кілометрів від польського кордону.

Другим таким полігоном може стати Мухавецький військовий полігон для проведення військово-тактичних навчань за 21 км на південний схід від Бреста і також за десяток кілометрів від польського кордону.

Попередні подібні навчання в Білорусі на Брестському полігоні відбувалися навесні цього року. Тоді в них брали участі російські військові з 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ, які брали участь в анексії Криму.

Нагадаємо, після навчань "Захід-2017", які відбулися в період з 14-го по 21 вересня минулого року, Росія задекларувала в навчаннях "всього" 12,7 тис. військових, близько 250 танків, 200 артилерійських знарядь, 10 військових кораблів. Хоча, як заявляв секретар РНБО Олександр Турчинов, РФ задіяла в навчаннях в 10 разів більше військ – бизько 120 тисяч солдатів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення