Російський бойовий вертоліт над Україною: провокацію прокоментували в ЗСУ

 Обозреватель

У Збройних Силах України заперечують порушення російським бойовим вертольотом Ка-52 українського кордону в Херсонській області.

Про це заявив начальник прес-центру командування Повітряних Сил ЗСУ Роман Юрчило телеканалу "2+2".

"За даними оперативно-чергової групи Повітряних Сил, інформація про перетин вертольотом Ка-52 кордону на території Херсонської області не підтверджується", - зазначив представник Повітряних Сил ЗСУ.

За його словами, найбільше порушень повітряного простору фіксується на окупованій території Республіки Крим.

Тим часом, інформацію про порушення кордону російським вертольотом підтвердив у соцмережах голова Чаплинської райдержадміністрації Херсонської області Олександр Бурейко.

"Ситуація мала місце бути (перевірений і підтверджений факт) у селі Павлівка Чаплинського району Херсонської області влітку поточного року. Ворожий гелікоптер вийшов із балки на кримському узбережжі на вузькій ділянці Сиваша між півостровом і континентальної України. Чому не збили, не знаю. Зробили висновки, впевнений. Ще в 2014 році "зушки" валили по Мі-24, а зараз чомусь ні", - повідомив він.

Як повідомлялося, раніше в мережі з'явилося відео польоту російського розвідувально-ударного вертольота Ка-52 "Алігатор" над селищем Павлівка Чаплинського району Херсонської області. Від Павлівки - до окупованого півострова - 10 км.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення