СБУ знайшла в лавах ЗСУ екс-бойовика "ДНР"

 Апостроф

У Донецькій області співробітники СБУ затримали військовослужбовця-контрактника Збройних сил України, який раніше воював на боці бойовиків так званої "ДНР".

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Зазначається, що чоловік, який придбав військовий досвід під час служби в Афганістані, примкнув до бойовиків "ДНР" в липні 2014 року під впливом російської пропаганди. Як артилериста він брав участь у бойових діях в районі населених пунктів Сніжне, Дмитрівка та Іловайськ. У серпні того ж року був поранений.

Після виходу лікування чоловік бойовик повернувся до лав "ДНР". Він пройшов навчання під керівництвом російських військових представників з позивними "Терек" і "Урал". Воював під Дебальцеве. Навесні 2015 року він нібито розчарувався в ідеях так званій "Новоросії" і поїхав в РФ, де проживає його сестра. Скрутне фінансове становище змусило чоловіка навесні 2016 року повернутися в Україну і вступити в ряди української армії.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації). Слідчі дії тривають.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення