Швейцарська художниця запропонувала перехожим помацати її інтимні місця (відео)

 Mirror

Швейцарську художницю Мило Муаре (Milo Moiré) заарештували на Трафальгарській площі в Лондоні за черговий провокаційний перформанс: вона пропонувала перехожим помацати її статеві органи або груди. Їй довелося провести добу в поліції, повідомляє The Daily Mirror.

«Перебувати за ґратами неприємно. Я намагалася пояснити сенс моїх дій, але без толку. Першими поліцейськими, які мене допитували, були жінки — вони все зрозуміли», — пояснила Муаре.

Художниця встигла показати свою акцію в Дюссельдорфі і Амстердамі. Вона з'являлася в громадських місцях у дзеркальній коробці, яка приховувала або груди, або стегна. З допомогою мегафона Муаре приваблювала натовп роззяв — деякі з них вирішувалися просунути руку в отвір у коробці і доторкнутися до тіла художниці.

Єдине обмеження — допуск дозволявся тільки повнолітнім. Бажаючим долучитися до статевих органів Муаре давалося для цього 30 секунд.

Акционистка, за власним визнанням, прагнула привернути увагу громадськості до питань сексуального насильства. Вона зазначила, що перформанс з великим інтересом дивились жінки.

«Є жіноча і чоловіча сексуальність. Жінки самі повинні вирішувати, хто і коли може до них доторкнутися», — пояснила Муаре.

Художниця, яка має вчений ступінь по психології, і раніше стикалася з поліцією. У липні 2015 року її заарештували у Парижі за те, що вона вийшла на Марсове поле повністю голою і пропонувала туристам зробити з нею селфі. До цього в лютому Муаре пройшла по залах музею мистецтва та історії культури німецького міста Мюнстера в одних туфлях на підборах і з немовлям на руках.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення