"Ситуація загострилася": сили АТО зазнали втрат на Донбасі

 Обозреватель

Один український військовослужбовець загинув, ще двоє були поранені в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-центр штабу АТО.

"У районі проведення АТО в кінці минулої доби ситуація дещо загострилася, проте залишилася контрольованою українською армією. Після 18.00 бойовики активізували обстріл наших позицій на всіх напрямках, використовуючи при цьому міномети калібру 82 міліметра", - сказано в повідомленні.

"Тричі з гранатометів і великокаліберних кулеметів російські найманці відкривали вогонь у районі Водяного. Сім мін калібру 82 міліметри бойовики випустили близько Мар'їнки. Також під ворожі обстріли потрапили наші зміцнення на підступах до Павлополю, Талаківки і Гнутового", - додали військові.

"Неспокійно було і на донецькому напрямку. З мінометів і озброєння БМП окупанти били по наших захисниках у Зайцевому, з гранатометів двічі накривали Авдіївську промзону. А близько 21:00 з гранатометів і кулеметів противник почав обстріл українських позицій недалеко від шахти Бутівка. Наші бійці вогнем змусили бойовиків дотримуватися режиму тиші. На жаль, у результаті цього протистояння загинув один військовослужбовець сил АТО", - інформували в штабі.

На луганському напрямку після майже тижневого затишшя терористи ввечері і вночі шість разів з мінометів, різних видів гранатометів, стрілецької зброї били по опорних пунктах ЗСУ біля Кримського.

"Всього за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 28 разів порушили перемир'я. Сили АТО 13 разів відкривали вогонь. У результаті бойових дій один український військовий загинув, двоє отримали поранення", - резюмували військові.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення