​Столичних правоохоронців звинувачують у вимаганні хабара у розмірі $300 тисяч

Столичні правоохоронці нібито вимагали хабар у екс-грамадянина Білорусі Тимофія Кохновіча. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав журналіст 1+1 Євген Плінський. Далі редакція надає вашій увазі повний текст звернення журналіста з наданими відеоматеріалами та документами.

"В серпні 2017 року у Білорусі зник українець Павло Гриб. Виявилося, що у викраденні Павла деякі співробітники правоохоронних органів України побачили «стартап» на якому можна заробити.

Напередодні Нового 2018 року, а саме з 29 грудня по 1 січня, співробітники Голосіївського управління поліції, прокурори Київської міської прокуратури №1 організували протизаконне затримання громадянина України і під загрозою його переміщення на територію Білорусі, вимагали викуп.

Завдяки щасливому випадку я став свідком цих подій і маю незаперечні докази того, що в Києві діє ОЗУ «перевертнів в погонах», що складається із співробітників вищеописаних структур. Одним з керівників цієї ОЗГ є т.в.о. заступника начальника відділу кримінальної поліції Голосіївського ГУНП капітан Тичини С.В.

Тепер, по суті.

Є в Україні підприємець Тимофій Кохновіч.

До 2008 року він був громадянином Білорусі, займався там бізнесом і брав участь у фінансуванні білоруської опозиції.За любов до цієї опозиції, проти нього, як проти і багатьох інших бізнесменів було відкрито кілька кримінальних справ, і він був змушений втекти до України, де в тому ж 2008 отримав політичний притулок і статус біженця.

Білоруські спецслужби в 2008 році направляли запити в Україну з вимогою видати Кохновіча, але з огляду на політичну складову переслідування Україна відмовила Білорусі в його видачі.

З 2016 згідно з Указом Петра Порошенка пройшовши попередньо перевірки СБУ, МВС, Інтерполу Кохновіч отримав паспорт громадянина України.

Але у вересні 2017, після зникнення Павла Гриба проти Тимофія Кохновіча слідчим Голосіївського управління поліції лейтенантом Олегом Яковченко несподівано було відкрито, досудове розслідування №12017100010008427 за статтею 263 ч.1 ККУ (зберігання зброї і боєприпасів).

За словами Кохновіча, за кілька тижнів до відкриття цієї справи, а саме 15 серпня 2017 його викликали в МВС за адресою Богомольця 10, де він давав пояснення оперу Білик Андрію Миколайовичу щодо діяльності в Білорусі і отриманні громадянства.

Після цієї зустрічі, через «доброзичливців» йому була передана інформація що виклик в МВС - це початок справи про його екстрадицію в Білорусь, що нібито правоохоронні органи РБ і України склали список з 25 осіб, колишніх громадян Білорусі, які під будь-яким приводом повинні бути екстрадовані в Білорусь і він, Кохновіч, знаходиться в цьому списку.

Для того, щоб вийти з даного списку, Кохновічу було запропоновано відкупитися хабарем у розмірі 300 000 доларів. За відмову від співпраці, йому пообіцяли проблеми, незважаючи на українське громадянство.

Далі події розвивалися стрімко.

27 грудня 2017 року суддя Голосіївського районного суду Шевченко Т.М. по клопотанню слідчого Голосіївського УП Олега Яковченко винесла постанову на проведення обшуку за місцем проживання Тимофія Кохновіча через те, що

Кохновіч нібито зберігає вдома зброю і боєприпаси.

29 грудня слідча група у складі 26 людей, включаючи спецпідрозділ «КОРД» приїхала на обшук в будинок сім'ї Кохновіча.

Очолював групу старший оперуповноважений Голосіївського УП ГУ НП майор Якимчук В.Ю. та т.в.о. заступника начальника відділу кримінальної поліції Голосіївського ГУНП Тичина С.В.

Подальший розвиток подій з 29.12.2017 по 1.01.2018, а так само незаперечні докази злочинних дій правоохоронців зафіксовані на відео, яке я додаю до мого посту.

Так само публікую документи, що підтверджують мої слова.

Очікую негайну реакцію правоохоронних органів на опубліковані мною відео та документальні докази, а так само вимагаю розслідування дій даної ОЗГ, виявлення її основних організаторів та ще невстановлених виконавців.

Список правоохоронців, що брали участь в даних подіях і на даний момент встановлені адвокатами Кохновіча як члени членами ОЗУ «перевертнів в погонах»:

- Т.в.о. заступника начальника відділу кримінальної поліції Голосіївського ГУНП Тичина С.В.

- Слідчий Голосіївського ГУНП Яковченко О.А.

- У розділі ст. о / у Голосіївського ГУНП Якимчук В.Ю

- О / у Голосіївського ГУНП Дубровський І.В.

- О / у Голосіївського ГУНП Капустянський Т.Ю.

- О / у Голосіївського ГУНП Байрамов В.З.

- Прокурор Київської прокуратур №1 м.Києва Уздемір А.А",-заявив журналіст.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення