Страйкуючі у Франції блокують важливі національні об'єкти

 ТАСС

Учасники загальнонаціонального дня протесту проти реформи трудового законодавства заблокували сьогодні у Франції низку важливих національних об'єктів.

В Шербуре, розташованому на атлантичному узбережжі країни, вони перекрили всі доступи до підприємства державної корпорації DCNS по будівництву атомних підводних човнів. Завод розташований в департаменті Манш, колишньої політичної вотчині нинішнього глави МВС Бернара Казнева.

Протестувальники перекрили доступ до іншим військовим верфям Шербура і допускають туди лише обмежене число працівників. В цих акціях протесту беруть участь більше 300 осіб.

Також на заході країни з ранку страйкарі перекрили всі під'їзди до знаменитого Мосту Нормандії, перекинутому через гирло Сени між Гавром і Онфлером. Це вже друга подібна акція в цьому місяці. Минулого разу влада використовувала великі сили поліції і жандармерії, щоб відтіснити маніфестантів від мосту, що грає найважливішу роль в транспортній системі регіону. В Перпіньян на півдні країни значно сповільнений в результаті встановлених маніфестантами загороджень рух з великою автострадою А-9, що веде в Іспанію.

Навколо Парижа приєдналися до страйку власники ярмаркових атракціонів, вони своїми великовантажними машинами сповільнили рух на кільцевій дорозі. Швидкість потоку там не перевищує 10 км/год, що сильно порушило рух автомобільного транспорту в самому місті. Довгі затори виникли на під'їздах до Парижу зі сходу і півночі.

Залишаються блокованими п'ять з восьми нафтопереробних заводів Франції. Як мінімум на двох з них страйкуючі зупинили роботу обладнання для крекінгу нафти. Його запуск потребує надалі не менше двох днів.

Протести на АЕС

На АЕС в містечку Ножан-сюр-Сен, розташованому на південний схід від Парижа, персонал в знак протесту проти реформи трудового законодавства знизив до 50% потужність одного енергоблоку і до 25% - іншого. Ряд експертів, які виступили в ефірі телеканалу БФМ-ТВ, вважають такі дії небезпечними.

У Франції існує закон, що забороняє при страйках енергетиків проводити зниження потужності реакторів АЕС. В даний час страйком охоплені 16 з 18 АЕС країни. На частині з них знижені обсяги електроенергії. Не виключено, що Франції доведеться вдатися до імпорту електроенергії з сусідніх країн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення