Стріляли по банках, а вбили малюка: всі подробиці інциденту з копами під Києвом

 СЕГОДНЯ

Поліцейські провели комплекс заходів, щоб встановити обставини трагедії. Були виявлені речові докази, які підтверджують, що дитина отримала травму голови внаслідок пострілу.

Також були встановлені люди, які можуть бути причетні до інциденту. Над розслідуванням обставин події працювали поліцейські, співробітники Державного бюро розслідувань і обласної прокуратури.

Уже того ж вечора в Держбюро розслідування повідомили шокуючу деталь:в п'ятирічного хлопчика під Києвом могли стріляти поліцейські. За повідомленням прес-служби бюро, розслідується кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівниками Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП.

"Бабусю! Наш Кирило не дихає!"

Втім, давайте по порядку. Отже, 31 травня до реанімаційного відділення КНП "Переяслав-Хмельницький ЦРЛ" був доправлений хлопчик з тілесними ушкодженнями у вигляді важкої закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми і перелому скроневої кістки.

Як стверджували працівники поліції, 31 травня близько 16:00 четверо неповнолітніх дітей гуляли поруч з місцем свого проживання. Під час відпочинку п'ятирічний хлопчик на ім'я Кирило з необережності послизнувся і впав на асфальтобетонне покриття та камінь, внаслідок чого отримав травму голови.

Здавалося б, цілком звичайна ситуація. Якби не одна деталь.

"Відповідно до проведеного оперативного втручання медичних працівників, встановлена наявність у малолітнього проникаючого вогнепального тілесного ушкодження голови", – розповіли в ДБР.

"Факти" наводять слова бабусі хлопчика Олександри Тлявової. Вона стверджує, що її онук разом зі своїм 11-річним братиком вийшли погуляти біля будинку.

"З ними були ще двоє сусідських хлопчиків. Один з хлопчаків катався на велосипеді, а мої онуки сиділи навпочіпки і гралися телефонами. Це сталося за частку секунди. Несподівано діти почули постріл. Спочатку подумали, що хтось кинув петарду. Побачивши, що Кирюша лежить на асфальті і у нього з голови тече кров, спочатку подумали, що він, злякавшись, впав і розбив голову. Вже потім хлопці згадали: коли Кирюша падав, його обличчя вже було залите кров'ю... хлопці побігли кликати по допомогу дорослих. Добре, що ми живемо зовсім поруч. Ніколи не забуду, як до квартири залетів переляканий старший онук і закричав: "Бабусю, наш Кирило помер! Він не дихає!" Ми, не чекаючи "швидкої", на машині повезли Кирюшу до лікарні", – згадує бабуся.

З урахуванням нової інформації, поліцейські додатково оглянули місце події, і на відстані 70-150 м виявили гільзи від набоїв і порожні банки.

"Встановлено, що до нанесення вогнепальних тяжких тілесних ушкоджень дитині можуть бути причетні двоє працівників Переяслав-Хмельницького ВП ГУ НП в Київській області", – заявили в бюро.

Під час обшуків за місцем проживання поліцейських, підозрюваних у цьому жахливому злочині, були вилучені набої та інша зброя.

"Слідчими ДБР готується затримання двох поліцейських в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, а також повідомлення про підозру у вчиненні замаху на умисне вбивство малолітньої дитини та обрання запобіжного заходу", – йдеться в повідомленні.

Вже до ранку неділі, 2 червня, з'явилися нові подробиці цієї дикої історії. За даними правоохоронців, поліцейський нібито "пристрілював" рушницю і випадково влучив у дитину.

"Під час проведення необхідних заходів, спрямованих на встановлення особи, причетної до травмування хлопчика, встановлено наступне. Працівник поліції, перебуваючи поза службою, на сусідньому дворі "пристрілював" рушницю. Випадково один постріл потрапив у двір, де в цей час гуляв малюк. У зв'язку з тим, що до даної події причетний поліцейський, всі матеріали перевірки, речові докази направлені до Державного бюро розслідувань, співробітники якого будуть здійснювати подальші процесуальні дії", – йдеться в повідомленні.

Працівники поліції, які стріляли в дитину під Києвом, затримані в порядку статті 208 КПК.

"Зараз вони перебувають у відділенні поліції, де з ними проводять першочергові слідчі дії. Надалі всі зібрані докази і свідчення будуть передані за підслідністю до ДБР", – повідомив голова Нацполіціі Сергій Князєв.

"Підстрелили нашу дитину і поїхали розважатися далі"

ЗМІ вдалося дізнатися подробиці про цих поліцейських. Один з них, за інформацією джерел газети, патрульний. Працює в секторі реагування патрульної поліції Переяслав-Хмельницького відділення поліції в Київській області. Другий – в Головному управлінні Нацполіції Київської області, займає посаду інспектора водної поліції.

Сергій Князєв також додав, що поранену дитину транспортували на лікування до Києва.

"Зараз дитину вдалося транспортувати до Києва, де за його життя борються найкращі лікарі держави", – написав він.

Бабуся пораненого хлопчика Олександра Тлявова розповіла, що стан Кирила дуже важкий.

"Лікарі не відходять від нього ні на секунду. Вони нічого не можуть сказати навіть на півгодини вперед. Дуже важкий стан у дитини", – розповіла Тлявова.

В коментарі "Громадському" вона уточнила, що травма Кирила не сумісна з життям. На даний момент він перебуває в комі

"Лікарі кажуть, що травма не сумісна з життям, але ми сподіваємося, що він здужає", – зазначила жінка.

За її словами, 2 червня в Переяславі-Хмельницькому до рідних хлопчика приходили родичі затриманих поліцейських, які запропонували матеріальну допомогу.

"Приходили мати і сестра одного з них і говорили, що вони його не виправдовують. Вони передали 10000 гривень допомоги, співчували. Дружина чи сестра іншого теж приходила і 6000 перерахувала", – додала Тлявова.

Пізніше стали відомі всі подробиці поранення дитини під Києвом. Як повідомили в прес-службі прокуратури Київської області, в ході попереднього розслідування з'ясувалося, що 31 травня копи, відпочиваючи, розпивали спиртне, а пізніше вирішили постріляти по металевих банках в місці, де могли перебувати інші люди.

На щастя, знайшлися свідки, які змогли доповнити картину події.

"У цей час багато хто був на роботі. З вікон нашого будинку місце, де все це сталося, практично не видно. Але зате бачили люди, які живуть з іншого боку. Вони розповіли, що там була компанія з чотирьох осіб. Двоє тих самих поліцейських і ще двоє підлітків. Кажуть, що один з цих підлітків – це син поліцейського. Він був зі своїм другом. Їм, як розповідали люди, на вигляд не більше 17 років. вони вчотирьох в той день пиячили. Стріляючи в Кирюшу, вони сиділи в кущах – тому діти їх і не бачили. Слідчий, до речі, підтвердив мені, що їх там було четверо. Але офіційно поліція поки про це чомусь не говорить", — розповіла Олександра Тлявова.

Після того, як п'яні копи влаштували стрілянину, на цьому вони не зупинилися.

"А щойно мені телефонували люди, які розповіли, що бачили цих негідників в ніч на 1 червня. Вистріливши в нашу дитину, вони поїхали розважатися далі. О третій годині ночі люди бачили, як вони, як чіп п'яні, буквально вивалювалися з машини. А близько четвертої години ранку, наскільки я знаю, їх вже затримали. Начальник Переяслав-Хмельницької поліції говорив мені, що вони були настільки п'яними, що взагалі нічого не розуміли. вони зізналися, що стріляли. Але хто саме влучив у дитину, вони нібито не зрозуміли. А стріляли всі четверо... Після цієї стрілянини вони поїхали на ставки, де продовжили пиячити. Зброї, до речі, знайти ніхто не може. Швидше за все, вони її сховали або знищили. Сподіваюся, що це не завадить залучити цих негідників до відповідальності", – розповіла бабуся хлопчика.

У понеділок, 3 червня стало відомо, що президент України Володимир Зеленський взяв під особистий контроль розслідування справи в Переяславі-Хмельницькому. Про це повідомила прес-секретар президента Юлія Мендель.

На жаль, тяжко пораненому Кирилу легше від цього не стало: медики так і не змогли дістати кулю з голови дитини, вона засіла дуже глибоко. Хлопчика перевезли до центру нейрохірургії в Києві, але дива не сталося. Дитина померла

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення