Суд по ДТП в Харкові: адвокат Зайцевої пішла в "атаку" з несподіваною заявою

 Апостроф

Адвокат фігурантки смертельного ДТП в Харкові Олени Зайцевої Юлія Плетньова вважає, що вина її підзахисної в жахливій трагедії значно завищена.

Таку заяву вона зробила 14 серпня під час розгляду апеляції захисту на вирок суду.

На думку Плетньової, Зайцева не знімає з себе провини, але її вина в тому, що вона перевищила швидкість руху. Адвокат вважає, що головним винуватцем аварії є другий фігурант справи - Геннадій Дронов, автомобіль якого протаранив автомобіль Зайцевої.

Адвокат в суді підкреслила, що вина Зайцевої значно менше провини Дронова, що впливає на суми відшкодування шкоди потерпілим, яке, на думку суду, повинна бути не солідарною, а часткової.

Виходячи з усього цього, захист попросив суд пом'якшити покарання Зайцевої до 5 років позбавлення волі і звільнити від основного покарання, встановивши випробувальний термін. Також Плетньова вважає, що Дронов повинен покрити 70% компенсацій сім'ям загиблих і постраждалих. Зайцева погодилася з думкою свого адвоката.

Як повідомлялося раніше адвокат роз'яснив, чи можуть переглянути вирок фігурантки справи про смертельне ДТП в Харкові Олени Зайцевої, захисники якої оформили апеляцію на судовий вердикт. На думку адвоката, на пом'якшення вироку засудженої вкрай мало шансів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення