У Чернівцях поліцейські відібрали у п'яних горе-батьків двох маленьких дітей

Серед безладу, антисанітарії та з п’яними батьками правоохоронці застали братів, віком півтора та шість років. Попри те, що старший хлопчик хворів, дорослі не зверталися до медиків. Дітей госпіталізовано до лікарні для надання необхідної допомоги та обстеження. Про це повідомляє Нацполіція України

Під час профілактичного відпрацювання Садгірського району Чернівців, працівники поліції спільно зі службою у справах дітей навідалися до сім’ї, з числа тих, що опинилися у скрутних життєвих умовах.

Під час візиту у помешканні родини панував безлад, діти були недоглянуті, а їхні батьки перебували у нетверезому стані. Як з’ясували поліцейські, ще одну дитину подружжя віддало на виховання родичам. Чому тато з мамою не приділяють синам належної уваги, вони пояснити не змогли. Зі слів бабусі, котра проживає у тій же квартирі, батьки офіційно не працюють, а отримані на дітей гроші витрачають на алкоголь.

Занепокоєння перевіряючих викликав старший хлопчик, у котрого були помітні розлади здоров’я. Для огляду малечі поліцейські викликали бригаду «швидкої». Медики діагностували у 6-річного хлопчика ангіну та порушення функцій нервової системи. Обох дітей госпіталізовано для більш детального обстеження та надання необхідної медичної допомоги.

Оскільки побутові умови родини загрожували здоров’ю та життю хлопчиків, представники ювенальної превенції та служби у справах дітей прийняли рішення про негайне їх вилучення із сім’ї. Інспектори ювенальної превенції склали на батьків протокол про адміністративне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. У подальшому соціальні служби будуть вирішувати питання про позбавлення подружжя батьківських прав.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення