У Дніпрі на хабарі затримано підлеглого Філатова

 Канал 24

Увечері 20 червня в Дніпрі затримали начальника управління торгівлі міськради Олександра Каховського. Чиновника підозрюють в отриманні хабара.

За даними співробітників міськради, в кінці робочого дня в приміщення мерії, розташованому по вул. Короленка, прийшли люди в масках і почали проводити обшук і виносити комп'ютери. Як зазначив на своїй сторінці в мережі Facebook депутат міськради Дмитро Хозин, це були співробітники національної поліції.

Вони й затримали Олександра Каховського в підозрі в отриманні хабара. За даними наших джерел, чиновник поскаржився на проблеми з серцем, йому викликали швидку допомогу, але лікарі не зафіксували небезпечного для життя стану.

За даними громадського активіста Олександра Снісаря, Каховського та співробітника його управління Катюжаного затримали співробітники прокуратури Дніпропетровської області і УЗЕ в Дніпропетровській області під час отримання чергової частини неправомірної вигоди в розмірі 5400 грн.

"За наявною інформацією начальником управління торгівлі департаменту економіки, фінансів і бюджету ДГС Каховським, провідним фахівцем КП ДГС Катюжаним була створена злочинна схема отримання неправомірної вигоди при укладанні договорів на використання об'єктів благоустрою міста. Неправомірна вигода перераховувалася в безготівковій формі, шляхом укладання фіктивних договорів з підприємцями на надання консультаційних послуг і їх подальшої оплати. Далі, грошові кошти конвертувалися (переводилися в готівку) і привласнювалися фігурантами схеми. Тільки за три місяці по одній з груп розміщених об'єктів благоустрою було отримано неправомірної вигоди в розмірі 110000 грн", – написав Снісарь в Facebook.

Слід зазначити, що дана схема діє і при укладанні договорів на використання інших груп об'єктів благоустрою (кіоски, павільйони тощо). Прохання до всіх небайдужих підприємців, яким нав'язували консультаційні послуги, звертатися з відповідними заявами до прокуратури Дніпропетровської області, УЗЕ Дніпропетровської області,

– закликає Олександр Снісарь.

Заступник міського голови Михайло Лисенко, коментуючи затримання Каховського, заявив, що розмови про переведення в готівку коштів з рахунку КП звучать смішно.

"Це просто неможливо!", – зазначив заступник Бориса Філатова.

Чиновники мерії не вірять, що їхній колега брав хабар і вважають подію непорозумінням.

Олександру Каховському, який, довгий час очолюючи комунальне підприємство " Управління з організації контролю благоустрою об’єктів сфери відпочинку, споживчого ринку та захисту інтелектуальної власності", в Дніпрі часто дорікали в вибірковому знесення кіосків, пояснюючи це особистими відносинами з їх власниками.

Відомий політичний експерт з Дніпра Андрій Золотарьов стверджував, що конфлікти між міською владою і малими підприємцями – власниками/орендарями МАФів (кіосків) в Дніпрі, стали результатом переділу ринку вуличної торгівлі членами команди Філатова.

"З дозволу Філатова начальник департаменту торгівлі Руслан Мороз і директор профільного КП по контролю за благоустроєм Олександр Каховський (обидва вони отиралися навколо ОДА при губернаторстві Коломойського) в ручному режимі приймають рішення про знесення тих чи інших кіосків, а через два-три тижні видають на "звільнені місця" документи на установку нових кіосків. Йде банальний переділ ринку", – відзначав політолог.

Нагадаємо також, що за інформацією народного депутата Віталія Купрія, Генеральна прокуратура України розслідує корупційну схему по розкраданню коштів, які платили комунальникам громадяни Дніпра і низки інших міст Дніпропетровської області за обслуговування багатоквартирних будинків, тепло і водопостачання, в якій фігурують бізнесмен Володимир Дубинський і заступник Бориса Філатова, віце-мер Дніпра Михайло Лисенко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення