​У ФСБ заявляють про затримання українця на адмінкордоні з Кримом​

 СЕГОДНЯ

Російські прикордонники затримали українця на пропускному пункті Перекоп на адмінкордоні з окупованим Кримом, який, як стверджують окупанти, змінив прізвище для спроби в'їзду на півострів. Про йдеться у повідомленні "кримського прикордонного управління" ФСБ.

Як повідомляють в ФСБ, затриманому громадянину України раніше був заборонений в'їзд на територію Криму до 2019 року, в зв'язку з цим його і затримали за спробу потрапити на півострів, але вже під іншим прізвищем.

У прикордонуправлінні відзначили, що чоловік звернувся в ЗАГС міста Нова Каховка Херсонської області із заявою про зміну прізвища, після чого отримав новий український паспорт.

Зараз українець перебуває під вартою, порушено кримінальну справу. Якщо вина порушника буде доведена в суді, йому загрожує штраф до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Як повідомлялося, 5 січня співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками затримали громадянина Росії, який організував канал переміщення нелегалів через державний кордон України.

Нагадаємо, 10 листопада ФСБ РФ заявила про затримання в Севастополі планували теракти "українських диверсантів". У Міністерстві оборони України заявили, що в Криму ніяких українських диверсантів немає, а в Головному управлінні розвідки Міноборони України відзначили, що інформація про затримання в Севастополі нібито учасників диверсійно-терористичної групи відомства – фейк.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення