У Харкові батьки поїли однорічну дитину алкоголем (відео)

 Апостроф

У Харкові поліцейські відібрали у нетверезої пари однорічну дитину, яку ті поїли пивом, щоб "вилікувати застуду".

Про це повідомляє "Vgorode".

Харківська екс-патрульна Ляна Теремкова на своїй сторінці в Facebook написала, що двоє п'яних громадян бродили о першій годині ночі по вулицях з дитиною на руках і приставали до перехожих.

"Дитина плакала на руках у так званого тата, а мама з гордістю розповідала про методи лікування застуди та зниження температури у дочки - пиво! Ось вона, мама! "Я давала їй пиво, щоб вона не кричала", - написала Теремкова

У прес-службі патрульної поліції розповіли, що виклик надійшов 10 грудня, о 7 вечора. По телефону перехожа повідомила, що на проспекті Гагаріна, 178 перебувають двоє нетверезих людей з дитиною на руках.

За інформацією патрульних, чоловік був агресивний і до випадкових перехожих, і до співробітників правоохоронних органів. При цьому у нього на руках дійсно була дитина.

На місце приїхали представники ювенальної превенції, які займуться горе-батьками. Для дівчинки патрульні викликали "Швидку допомогу", яка госпіталізувала дитину в 19-у лікарню Харкова.

"Вона з трудом могла назвати місце проживання і прізвище своє. Дитинка оглянута. Є ознаки вірусної інфекції. Не важкі, середньої тяжкості. Дитина брудна, запущена. Одягнена по сезону, одяг начебто відповідав сезону. Зараз проходить обстеження, буде отримувати лікування відповідне до з'ясування обставин ", - говорить головлікар Харківської міської дитячої клінічної лікарні №19.

За її словами, зараз малятко забезпечене всім необхідним. Але мати дівчинки поки не приходила в лікарню.

"До теперішнього часу мати не з'являлася. Мені важко судити, про що можна говорити, якщо її не цікавить доля дитини або у неї просто стан такий, який не дозволяє їй зараз прийти. Вона може з'явитися і через день і через два, як це зазвичай буває. До цього не можна звикнути ніколи, тому що найбільше страждають діти від недолугості батьків. Вони всі вирішують проблеми, у батьків проблеми, але в першу чергу від цього страждають діти. Ось це найстрашніше. І ще один момент, що діти у нас знаходяться тривалий період часу. Тому що вирішити їх подальшу долю - це тривалий період. Фактично, у мене діти тут живуть", - стверджує головний лікар.

З початку року аналогічних випадків в лікарні - близько півсотні. Такими дітьми займається служба у справах дітей. Дівчинка, яку мама "лікувала" пивом, вже отримала статус дитини, позбавленої батьківського піклування. За інформацією служби, горе-матір живе в Лозовій і їй 33 роки.

"Вона дала свідчення поліції, що тут вона перебувала тимчасово, приїхала до когось в гості і щось подібне. Але ми не слідчий орган, я думаю що поліція і ювенальна превенція, яка теж уже підключена і теж проводить свої слідчі дії, тобто це їх парафія. Зараз ми на телефоні з Лозовою, там перевіряють її дійсну реєстрацію. ми з'ясовуємо потрапляла вона в поле зору структур причетних до роботи з дітьми раніше. Скільки у неї дітей, може у неї ще є діти, де її родичі, де бабусі й дідусі цю дитину. Тобто тут ведеться комплексна перевірка", - розповів журналістам начальник управління служб у справах дітей Олександр Малько

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення