У Харкові лікаря засудили за вбивство

 Обозреватель

У Харкові Комінтернівський районний суд визнав винним 60-річного лікаря-онколога в умисному вбивстві свого зятя шляхом смертельної ін'єкції. Обвинуваченого засуджено до 10 років позбавлення волі, але той свою провину заперечує.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, слідство з'ясувало, що донька лікаря конфліктувала з чоловіком і збиралася розлучатися, відносини між тестем і зятем також погіршилися.

У лютому 2014 року у вечірній час обвинувачений прийшов до квартири, де проживала його донька разом з дитиною та чоловіком. Вдома нікого не було. Тесть відкрив двері своїми ключами та зайшов до приміщення. Там він переодягнувся у старий непримітний одяг та пішов чекати на приїзд зятя біля гаражу.

"Коли зять вийшов з машини, зловмисник вколов йому у праве стегно голку зі шприцом та ввів медичний препарат. Чоловіку стало зле. За кілька хвилин до своєї смерті він встиг зателефонувати братові та повідомити, що тесть зробив йому ін’єкцію в ногу. Відповідно до висновків експертів причиною смерті 40-річного чоловіка стала сердечно-легенева недостатність. Це могло статися внаслідок дії міорелаксантів. Зокрема, лікарського засобу "Ардуан", який вводять пацієнтам при переведенні їх на штучне дихання і, якщо після введення препарату не підключити апарат штучного дихання, людина помирає", - йдеться в повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення