У Харкові лже-поліцейський виманив дитину з двору і повів в невідомому напрямку

 СЕГОДНЯ

Батьки школярів на Салтівці б'ють на сполох: по району ходить невідомий чоловік, який брехнею забирає у дітей дорогі смартфони. Інформацію про зловмисника поширюють в інтернет-групах, де спілкуються батьки школярів.

Днями подібна НП сталася у дворах багатоповерхівок в районі Московського райсуду Харкова.

"У суботу, 19 травня, близько 15.00 Артем з другом гуляв неподалік від будинку. До дітей підійшов молодий чоловік (на вигляд 30 років, жовта футболка, темні штани, худорлявий, зріст 175-180, щетина). Представився співробітником поліції, показав якесь посвідчення і запитав, у кого з дітей телефон на андроїді", – розповідає мама постраждалої дитини.

За словами жінки, смартфон був тільки у її сина, в чому хлопчик чесно зізнався. На це псевдополіцейский відповів, що в магазині гаджетів сталася масова крадіжка телефонів і проводиться перевірка.

"Сказав, що телефон підлягає перевірці та Артем повинен пройти за ним. Довів дитини до парку Пам'яті і додав, що мама повинна прийти, розписатися і забрати телефон. Був дуже переконливий. Після цього з телефоном пішов", – говорить харків'янка.

Про подію сім'я дізналася від друзів хлопчика – дітвора прибігла до мами хлопчини і розповіла, що її сина повів невідомий дядько.

"Ми викликали поліцію, яка шукала сина по району. Знайшли швидко, але чоловіка, який забрав телефон, так і не виявили. Коли ми пішли до райвідділу писати заяву, там сказали, що 17 травня був схожий випадок – невідомий поводив дитини по району і відібрав телефон", – зітхає городянка.

У поліції факт зареєстрували за статтею "крадіжка". Зараз правоохоронці розшукують зловмисника.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення